/ 

Namesto koga je Feri

   
Vlado Kreslin – Feri Lainšček – Poezija, pesmi, knjige, literatura na portalu za književnost in mišljenje. Društvo slovenskih pisateljev.

  

Feriju Lainščku ob 60. rojstnem dnevu

 

Namesto koga je Feri

   

Včasih,
ko tu, v Ljubljani pomislim na ravnico,
me kljukne slaba vest,
potem pa še srečam Duškoja in Vladoja,
a me odreši bliskovita misel –
eh, pa saj Feri je tam za nas,
Feri je tam namesto nas.

   

   

   

Poezija drugih avtorjev in avtoric

VŠEČKAJTE, KOMENTIRAJTE ALI DELITE PRISPEVEK TUDI V VRABČEVEM FB OKVIRJU: 

       

Vlado Kreslin – Feri Lainšček – Poezija, pesmi, knjige, literatura na portalu za književnost in mišljenje. Društvo slovenskih pisateljev.

   

 

O avtorju / avtorici
Rojen je leta 1953 v Beltincih. Že med študijem na Filozofski fakulteti v Ljubljani (diplomiral nemški in absolviral angleški jezik in književnost) je nastopal v številnih rock ansamblih. Ves čas je pisal besedila za skladbe, ki so izšle na številnih, različnih nosilcih zvoka. Je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev in izvajalcev. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. V začetku devetdesetih let je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske in etno glasbe Nastopal je v filmih in gledališču, pisal je filmsko in gledališko glasbo. Doslej je izdal 14 avtorskih glasbenih albumov. Sam ali s skupino Mali bogovi nastopa po domovini in v tujini. Poezija: Namesto koga roža cveti / Sonček je in ti si skuštrana (Vlado Kreslin in Zoran Predin), Lokvanj in Založba M&M, 1991, Vriskanje in jok (spremna beseda Tomaž Koncilija), Goga, 2003, Pojezije, Založba Kreslin, 2009, Zakartana ura, predgovor Jani Virk, Beletrina, 2018. Proza: Venci-Povest o Beltinški bandi (spremna beseda Feri Lainšček), Založba Kreslin, 2006.